Houtsoorten

Afromosia

Een goudbruine kleur en, afhankelijk van de zaagrichting, een gelijnde of gevlamde structuur: dat mag u verwachten van Afromosia. Naast haar esthetische troeven is deze houtsoort ook op functioneel vlak een slimme keuze. Zo droogt het hout zeer traag, waardoor u zich amper zorgen hoeft te maken op eventuele scheuren of vervormingen!

Afzelia

Afzelia mag dan wel een karaktervolle, rode kleur hebben - u vindt ze ook in een breed scala van lichte tinten terug. Door haar stabiele en duurzame eigenschappen kan u deze houtsoort zowat voor elke toepassing gebruiken!

Azobé

U zoekt houten wand- of gevelbekleding voor uw buitenconstructie of uw tuininrichting? Met Azobé maakt u dankzij haar chocoladebruine of purperrode kleuren niet alleen een mooie, maar ook een ultra duurzame keuze!

Ceder

Afkomstig van de dennenfamilie, een specifieke geur, duurzame kenmerken, natuurlijk weerstand en een streling voor het oog: redenen genoeg waarom Ceder erg geliefd is!

Eik

Eik is ongetwijfeld een van de meest bekende houtsoorten. Van nature heeft ze een lichte, goudbruine kleur, al kunt u ze ook donkerbruin laten kleuren. Dit type hout is hard, sterk en toch goed bewerkbaar!

Ipé

U bent op zoek naar de beste houtsoort voor terrassen? Met houtsoort Ipé is de kans op scheuren alvast zeer miniem. Hard, sterk én elastisch en bovendien moeilijk splijtbaar!

Padoek

Een koraalrode kleur die door zonlicht verandert in roodbruin: ook Padoek is een stukje unicum! Doordat deze stabiele houtsoort amper op termijn vervormt, is ze ideaal voor buitenschrijnwerk.

Thermowood Grenen

Verkiest u niet alleen een duurzame, maar ook een milieuvriendelijke houtsoort? Dan is Thermowood als thermisch behandeld dennenhout een aanrader van formaat!

Thermowood Ayous

Thermowood ayous is een tropische zachthoutsoort die dezelfde duurzaamheid heeft verkregen als tropische hardhoutsoorten (padouk, afromosia, afzelia,…). Thermo ayous is een goedkoper alternatief voor tropisch hardhout, dat de laatste jaren schaarser en daarom erg duur geworden is.
Het mag dan ook niet verbazen dat thermo ayous – en thermowood in het algemeen – enorm aan populariteit aan het winnen is. Ayous is een witte soort loofboom die afkomstig is uit West-Afrika. Het is de meer commerciële naam voor Triplochiton scleroxylon K. Schum.

Van nature is dit geen duurzame houtsoort. Omdat ayous een open celstructuur heeft, kan het echter perfect thermisch verduurzaamd worden door middel van een behandeling met stoom of hitte. Het hout wordt tot wel 215° Celsius verwarmd. Op die manier is thermowood ayous beter bestand tegen vocht en zal het tientallen jaren onderhoudsvrij blijven.
Bron: Thermowood.be