Houtsoorten

Afromosia

Een goudbruine kleur en, afhankelijk van de zaagrichting, een gelijnde of gevlamde structuur: dat mag u verwachten van Afromosia. Naast haar esthetische troeven is deze houtsoort ook op functioneel vlak een slimme keuze. Zo droogt het hout zeer traag, waardoor u zich amper zorgen hoeft te maken op eventuele scheuren of vervormingen!

Afzelia

Afzelia mag dan wel een karaktervolle, rode kleur hebben - u vindt ze ook in een breed scala van lichte tinten terug. Door haar stabiele en duurzame eigenschappen kan u deze houtsoort zowat voor elke toepassing gebruiken!

Azobé

U zoekt houten wand- of gevelbekleding voor uw buitenconstructie of uw tuininrichting? Met Azobé maakt u dankzij haar chocoladebruine of purperrode kleuren niet alleen een mooie, maar ook een ultra duurzame keuze!

Ceder

Afkomstig van de dennenfamilie, een specifieke geur, duurzame kenmerken, natuurlijk weerstand en een streling voor het oog: redenen genoeg waarom Ceder erg geliefd is!

Eik

Eik is ongetwijfeld een van de meest bekende houtsoorten. Van nature heeft ze een lichte, goudbruine kleur, al kunt u ze ook donkerbruin laten kleuren. Dit type hout is hard, sterk en toch goed bewerkbaar!

Ipé

U bent op zoek naar de beste houtsoort voor terrassen? Met houtsoort Ipé is de kans op scheuren alvast zeer miniem. Hard, sterk én elastisch en bovendien moeilijk splijtbaar!

Moabi

Waarom u voor Moabi zou kiezen? Als het niet vanwege haar bruinachtig roze of donker bruinrode kleuren is, dan ongetwijfeld wel voor haar duurzame en kwalitatieve eigenschappen! Ook dit soort hout is uiterst geschikt voor buitenschrijnwerk.

Padoek

Een koraalrode kleur die door zonlicht verandert in roodbruin: ook Padoek is een stukje unicum! Doordat deze stabiele houtsoort amper op termijn vervormt, is ze ideaal voor buitenschrijnwerk.

Thermowood

Verkiest u niet alleen een duurzame, maar ook een milieuvriendelijke houtsoort? Dan is Thermowood als thermisch behandeld dennenhout een aanrader van formaat!